Nasze pieczywo sprzedawane w największych sieciach handlowych pakowane jest w specjalnych opakowaniach MAP (z ang. Modified Atmosphere Packaging), które polega na zastąpieniu powietrza wypełniającego opakowanie odpowiednio dobraną mieszaniną gazów.
Technologia MAP jest metodą przedłużania trwałości żywności za pomocą zmodyfikowanej atmosfery w środku opakowania. Ma ona na celu hamowanie rozwoju mikroorganizmów, czyli zapewnia bezpieczeństwo dla konsumenta oraz przedłużenie świeżości produktu.
Dzięki zmniejszeniu zawartości tlenu do minimum, opakowania w technologii MAP zapewniają długi termin przydatności do spożycia.


Czym jest MAP?


Jak je przygotować?
Pieczywo przeznaczone jest do samodzielnego odpieku w domu. Oznacza to, że już na etapie produkcji poddaliśmy je wstępnemu przygotowaniu w technologii półzapieku. Pieczywo pakowane w nasze opakowania MAP nie jest więc surowe, a pełnowartościowe. Jednak aby uzyskać lepsze walory smakowe przed spożyciem zaleca się dopiec samodzielnie produkt w domu.
Najlepiej dopiec pieczywo Dakri w piekarniku, opiekaczu lub na kratce tostera. Rekomendujemy pieczenie w temperaturze ok. 220 st. C przez 2-5 min. Po otwarciu opakowania należy je spożyć w ciągu 24 godzin.
Otwarte opakowanie przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.

250 C

2-5 MIN.

PIEKARNIK

KONTAKT GRILL

Codzienne

Street Food

Pieczywo śródziemnomorskie

